PRISSETTING

Priser på bilder; fotos og illustrasjoner

I retten dokumenterte vi markedspris på Robin Lunds illustrasjoner. I tillegg fant vi gratis eller prisattraktive flotte bilder/ fotografier.

Markedspris på Robin Lunds illustrasjoner/bilder er maksimalt kr. 100,- + mva. Tingretten betegner det som “Rimelig pris”.

De fleste bildedatabaser forlanger ikke kreditering av illustrasjoner

Det betyr at kreditering av bilder ikke er obligatorisk for de aller fleste bilder; gratis og rimelig priset, ihvertfall når de brukes på sosiale medier eller egne hjemmesider.

Her er dokumentert markedspris på illustrasjonsbilder vi deler på Internett . Enkle, vanlige bilder finner vi i proffesjonelle bildedatabaser, til en svært hyggelig pris. PS Bildet med rammer er hentet fra 123RF.com, og kostet 2 credits; kr. 30 Mange tilbydere bruker betegnelsen illustrasjoner på bilder/tegninger som bærer preg av å være laget innendørs med fotoapparat eller PC/datamaskin/nettbrett/mobil. Variasjonene er mange, og svært…
For de saksøkte var det viktig å påpeke forskjellen på bilder; kvalitet- og bruksområde Det er etter vår mening 2 hovedgrupper bilder som angår VÅR sak, og som nevnes i Åndsverkloven. Journalistiske-/nyhets-bilder / redaksjonelle bilder: En fotograf forklarte at det karakteristiske for slike bilder var at man måtte være på plass/på stedet man måtte være for å ta bildet; For…

Robin Lund skriver i eposter og på nett at han selv bestemmer prisen, og referer til Kulturdepartementet som sier NEI. Hvem lyver?

Internett oversvømmes av gratis bilder der kreditering ikke er obligatorisk . Flere millioner bilder er gratis, og brukes i stor utstrekning i sosiale medier og på enkle hjemmesider der vanlige folk redigerer.

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn