Nettkunnskap.no Kjaerlighetssvindel-176x155

NÅR blir Robin Lund en kriminell?

Robin Lund har forsettlig markedsført sine illustrasjoner uten noen som helst informasjon: Hverken om betaling, opphavsrettighet eller  andre krav til publisering.  Illustrasjonene blir ofte markedsført som gratis som derfor kan brukes til å illustrere meldinger på sosiale media og nettsider.

 

I årene før 2022 etterfakturerte Robin Lund etter 10-16 måneder etter at bildene var brukt, og brukte press og trusler for å få betaling.  Flere ganger har han lyktes i å presse enkeltpersoner ogf oretak for rundt 10.000 kroner. Til sammen kan det ha gitt Robin Lund en inntekt på 5 millioner kroner årlig.

Hvor går grensen for strafferettslig svindel?  Lure mange personer for “litt penger” – eller lure et lite antall personer for “mange penger”?

Er “Elskelig vennskap” mest sammenliknbart med Robin Lunds forretningsmetode?

«Olga-svindel» henspiller på å lure kontoinformasjon og liknende ut av eldre. Kanskje ikke direkte sammenliknbart, men politiets uttalelser kan komme godt med i vurderingen av Robin Lunds metoder: “– Denne typen av bedragerisaker spiller gjerne på følelser gjennom at bedragerne skaper stress og frykt, og at de kan tilby en enkel løsning for å løse problemet”, sier politiets etterforskere.

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn