En bildedeler sendte meg bildet som firmaet Copyrightagent i Danmark;  på vegne av NTB, påberoper seg opphavsrett til. Copyright Agent vil sende faktura på dette.

Jeg fikk tilsendt bildet som et .jpg bilde, og tok det opp på skjermen: Jeg klikker høyre; ingen mulighet til å finne noe informasjon; tid, sted, fotograf, opphavsrett.

Så hva gjør jeg for å finne informasjon?  

Jeg laster bildet opp til en internett-side; altså laster jeg det opp her på www.bildedeling.no

Søksresultatene i min veiledning kan variere på forskjellige nettsider og på forskjellige PC’er. Her er bildet lastet opp på Tannhjulet.

Når jeg nå høyreklikker på bildet, kommer det fra informasjon du ser 2.bilde til høyre:
Klikk på “Search image with Google”: Da får jeg opp bilde 3 i høyre del av skjermen “Google lens”.
Herfra kan jeg finne litt av hvert:
Trykk på den øverste teksten “Finn bildekilden”: Da kommer du til google resultatet <–LINK. Du kan finne 5 + 2 steder hvor bildet har kilde.

Trykk på det lille bildet i 2.kolonne under “visuelle samsvar” .
Her kommer jeg til et Indisk nyhetssenter : Her er det 7 bilder for å illustrere covid-19:  Ingen annen info rundt dette bildet.  

Jeg leter enda mer og kommer til referansen Photo:PTI. Det nærmeste jeg kommer der, er Pakistan Tehreek-e-Insaf, a Pakistani political party. Jeg finner også flere “brukere” av bildet, men ingen bildedatabaser og ingen nordiske…
KONKLUSJON:

​Ikke tale om å finne dokumentasjon for at NTB har eiendomsrett til dette bildet som er mest brukt i det fjerne Østen: Synlig brukt som illustrasjon i media flere steder; INGEN i Norden.

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn