Jeg deler dere inn i grupper, og ber dere følge anvisningene mine – og være tålmodige:-) På den måten får du oppfylt dine rettigheter; sammen er vi en maktfaktor.
Gruppe A: Dere som har betalt inn kr. 225,- (og intet annet) – i henhold til dommen i Oslo Tingrett
Instruks: Dere skal sende eposten til faktura@robinlund.no og bildetyveri@robinlund.no med kopi til post@bildedeling.no
EMNEFELTET: Vær så snill å start med fakturanummeret XXXX, og skriv XXXX Krav om kreditnota
TEKST: I hht. norsk regnskapslov ber jeg om å få tilsendt kreditnota på beløpsdifferansen på faktura XXXX og det innbetalte beløp NOK 225,- iht. rettskraftig dom i Oslo Tingrett.  Jeg påberoper meg at alle krav i forbindelse med faktura XXXX bortfaller dersom jeg ikke mottar kreditnota innen ………. (legg til en dato fram 3 uker)
Gruppe B: Dere som ikke har betalt noe inn i det hele tatt
Instruks: Dere skal sende eposten til faktura@robinlund.no og bildetyveri@robinlund.no med kopi til post@bildedeling.no
EMNEFELTET: Vær så snill å start med fakturanummeret XXXX, og skriv XXXX Krav om kreditnota
TEKST: I hht. norsk regnskapslov ber jeg om å få tilsendt kreditnota på beløpsdifferansen på faktura XXXX og det tilkjente beløp NOK 225,- iht. rettskraftig dom i Oslo Tingrett. Jeg påberoper meg at alle krav i forbindelse med faktura XXXX bortfaller dersom jeg ikke mottar kreditnota innen ………. (legg til en dato fram 3 uker)
Gruppe C: Dere som har betalt inn penger etter originalfaktura
Dommen i Oslo Tingrett åpner for en god del tilbakebetalingsmuligheter. Uansett om du har betalt hele eller deler av fakturabeløpet, så gjelder det å følge med her: Jeg sender informasjon fortløpende.
a. Utgangspunktet er om vi kan gjøre noe med prisen på selve bildet: Det er lov å lure folk, så kampen om dette kan være uviss.
b. Dommen i Oslo Tingrett sier at “oppreisning” skal være den rimelige prisen for ett bilde, og retten sier rimelig pris = kr. 100
c. Oppreisning skal ikke belastes med mva. Ref. skatteloven og at Robin Lund oppdaget dette ca sept. 2021 da han sluttet å legge mva på oppreisning.
.
Dersom det har gått over ca 3 år siden faktura, og du skal kreve mva på oppreisning tilbake, kan du legge til følgende setning:
Jeg krever tilbakebetaling av mva for oppreisning, Kr. xxx.  I henhold til Norsk Lov løper foreldelsesfrist fra den dato jeg ble kjent med at det er ulovlig å beregne mva av gebyret “oppreisning”. Jeg ble kjent med dette da dom i Oslo Tingrett ble publisert nov 2022.
 .
Instruks: Dere skal sende eposten til faktura@robinlund.no og bildetyveri@robinlund.no med kopi til post@bildedeling.no
EMNEFELTET: Vær så snill å start med fakturanummeret XXXX, og skriv XXXX Krav om kreditnota / tilbakebetaling
TEKST: Iht. faktura XXXX har vi betalt “Oppreisning” med beløp kr………  I henhold til rettskraftig dom i Oslo Tingrett skal det kun betales ett oppreisningsgebyr som er beregnet til kr. 100,-. 
Dersom dette er aktuelt for deg skal du legge til setningene:  
Skatteetaten har informert om at det ikke skal beregnes mva av “Oppreisningsbebyret”, og mva-beløpet som er innbetalt skal også tilbakebetales meg. 
Jeg gjør oppmerksom på at utelatt retur av mva-belastning blir rapportert tii Skattetaten for videre innkreving.
Jeg krever at “for mye betalt” kr. ……….. betales til min/vår konto…………………..  innen  (legg til en dato fram 3 uker). 

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn