Base der alle (eller de fleste) bildene du søker ER gratis

Jeg prioriterer de bildedatabaser jeg tror de aller fleste “Vanlige Folk” på internett MÅ bruke: De millioner av gratisbilder som bruker CC0 (CC-null) sin lisensiering. De generelle muligheter er i høyre felt. Gjør deg kjent med det du finner nedenfor – og gi meg gjerne tilbakemeldinger. Vi savner baser med norske tekster på høytider og merkedager: Kan du hjelpe?

De beste gratis bildedatabaser som bruker CCO-lisens:

Pexels.com
Flott plattform som tilbyr royaltyfrie bilder som kan brukes til personlige og forretningsmessige formål. Sidens flotte søkefunksjon lar deg ogsa raskt finne ønsket bilde.

Definitivt en av de beste plattformene for gratis royaltyfrie bilder for alle, men arkivbildene på plattformen brukes av mange mennesker, så du vil se noen gode bilder oftere.
CC0:  Lisense:    https://www.pexels.com/license/

Unsplash
Over 4 millioner royaltyfrie bilder som du kan gjøre alt med fordi de ogsa er under CCO og derfor lisensfrie for alle prosjekter. Bildene er virkelig av høy kvalitet og godt utvalgt.
Databasen med royaltyfrie bilder er ogsa pent sortert og hjelper deg raskt a finne de riktige arkivbildene.  
Lisensavtalen er CCO

Pixabay.com
Over 320.000 gratis fotografier som kan filtreres eller sorteres etter orientering, medietype osv. Pixabay tilbyr ogsa royaltyfrie bilder og annet innhold som videoer, vektorgrafikk osv. under CC0-lisens. Pixabay er en favoritt blant “Royalty Free Image Databases”; for deg som leter etter vakre arkivbilder og annet innhold som videoer.

  • Pass litt på: Pixabay har, mellom gratisbildene, en stor grad av intern markedsføring av Istock der bildene koster noe: De er forsåvidt godt merket for salg (kr 79 for de fleste bilder) – men sjekk lisensen på Istock.  
    Lisensavtalen  Attribution of the photographer, videographer, musician or Pixabay is not required but is always appreciated.
Her kan du finne Cliparts, tegninger som har transparent bakgrunn og som du kan legge oppå bilder og legge inn egen hilsen:

Alle er gratis (sjekk likevel) og kan brukes til eget bruk, sosiale medier o.l. – men ikke i annonser og markedsføring.

 

PÅ EN MYNDIGHETSBASERT NETTSIDE DIGDIR.NO fant jeg noen artige illustrasjoner/cliparts

 

HER finner du en webside som anbefaler 21 gratis bildedatabaser

JULEKORT:

Jeg tenkte å finne julekortbilder der jeg kunne legge egen tekst på bildene. Ikke helt lett, men her er noen gode forsøk:
Start med å GOOGLE “christmas flyer template free download

  • postermywall  – gratis, men du må opprette en bruker for å kunne laste ned
  • freepik
  • ADOBE EXPRESS er slett ikke dum; også her må du opprette en bruker for å få rettigheter. Men Adobe expressjkan brukes til veldig mye annet, så denne bør du ha “på lager”.

Foreløpig finner jeg ikke fler anbefalelsesverdige gratis databaser: Kan du hjelpe, så gi meg et hint på kaarem@gmail.com 

Idebank bilde til gratis databaser

<– Frisklivssentralen har sin egen lille idebank med rene illustrasjoner som  kan brukes gratis, ikke endres, og skal krediteres slik: Illustrasjon: Ingunn Cecilie Jensen www.jensendesign.no

 

–> “Gratisdabaser” jeg unngår 

–> Hvor finne gratisbilder? Se ndw.no

CC0-lisensen er i korthet slik:

–> Alt innhold (f.eks. bilder, videoer, musikk) kan brukes gratis for kommersiell og ikke-kommersiell bruk på tvers av trykt og digitalt bruk, unntatt i tilfellene nevnt i “Hva er ikke tillatt”.
–> Kreditering til artisten eller bildedatabasen er ikke nødvendig, men det blir alltid verdsatt
–> Du kan gjøre endringer i innholdet på bildene fra slike bildedatabaser.

PASS PÅ !

Nesten alle databasene er eid av en profesjonell bildedatabase der man skal betale for bilder: Et  av og til nesten umerkelig «hopp» fra gratisdabasen og til kjøpsdatabasen MÅ du få med deg!

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn