2020-10-26 14:45.
Epost sendt til Lars-Petter Hovland <larspetterhovland@live.no>, fakturamottak@nhn.noHei.La meg først beklage at det har tatt lang tid å besvare denne henvendelsen.Vi beklager også at SMS-tjenesten ikke fungerte mellom 15.9. kl 14.00 og 16.9. kl 09.30, og at dere derfor har hatt ekstra utgifter til IT-leverandør.Denne tjenesten har ikke garanti for 100 % oppetid, og vi dekker ikke tapte inntekter ved slike brudd.
Vi synes likevel det er rimelig at vi dekker ekstrautgiftene du har hatt til IT-leverandør. Vi vil derfor betale tilsendt faktura nr 6258 med kr 613,- i stedet for pålydende.Vi beklager igjen at det i ovennevnte periode var nedetid på tjenesten.Med vennlig hilsen
Ingvild Nyheim
Seksjonsleder kunde- og driftssenteret, Norsk Helsenett
_____________________________________________
E-post: kundesenter@nhn.no
Tlf +47 24 20 00 00 / Faks + 47 77 28 62 87
www.nhn.no
Hei!

Til det du skriver i forrige mail.
Det står i NHN sine egne vilkår for tjenesten at dersom dere ikke har tatt nødvendige forhåndsregler for å forhindre nedetid av tjenesten, så er dere erstatningsansvarlige.
Denne episoden var en varslet hendelse/endring , og ikke noe uforutsett problem.
Vi ble varslet av sms leverandøren, i likhet med dere, om og å utføre nødvendige tiltak for å forhindre nedetid.
Det at tjenesten var nede fra 15.9 kl 14.00 som du skriver bekrefter jo at dette ikke var noe uforutsett. Det var varslet at det var nøyaktig dette tidspunktet endringene ville tre i kraft.

Mine utgifter og tap av inntekt er høyst reelle. Og dette hadde ikke skjedd dersom NHN som er seriøs aktør hadde gjort nødvendige tiltak i forhold til den varslede endringen 15.09 kl 14.

De reelle utgifter/tap er nok adskillig høyere en vedlagt faktura, men vanskelig å dokumentere.

Jeg vil inntil videre stå ved mitt krav om erstatning fra NHN, og imøteser en bedre begrunnelse og dokumentasjon dersom dere mener at hendelsen var uforutsett og at dere hadde utført de nødvendige tiltak for å forhindre dette.
I vanlige fall ville man som forbruker valgt en annen leverandør av tjenesten når tjenesten ikke er til å stole på og fører til tap for bedriften, men det finnes jo ikke noe alternativ til NHN.
Selv om dere har en monopol-situasjon synes jeg deres kunder fortjener bedre kundeservice, oppfølging og seriøsitet når man betaler dyrt for denne tjenesten.
Hilsen

Lars-Petter Hovland

Fant en mail fra 21 st Century som alle kunder fikk etter at problemet var løst.
De sier også at det var NHN som hadde sovet i timen og var årsaken til problemene. 

Fra: Opus SMS – 21st Century Mobile <opussms@21st.se>
Sendt: onsdag 16. september 2020 10:34
Til: larspetterhovland@live.no <larspetterhovland@live.no>
Emne: Problem avlöst. Ny IP för Opus SMS / New IP for Opus SMS

Vi vill informera er om att det problem som varit med SMS-tjänsten nu är löst. Vi informerade här om dagen av ändring av IP-adress, se nedan information. Tyvärr hade inte NHN öppnat en brandvägg som de skulle ha öppnat, detta orsakade ett stort problem med tjänsten. Vi vill förtydliga att detta inte har med Opus Dental att göra och att ni inte behöver göra några ändringar på grund av detta utan felet låg hos NHN.

Vi beklagar att det påverkade vår SMS-tjänst. Har ni några frågor om detta är ni välkomna att kontakta oss.
Med vänliga hälsningar, 21st Century Mobile

Tidigare information:
Vi kontaktar er från 21st Century Mobile. Det är viktigt att du läser nedan information. 

Tjänsten Opus SMS kommer att ändra IP-adress 2020-09-15 kl 14:00 för alla kliniker inom Norsk Helsenett. Om ni har en brandvägg som filtrerar utgående trafik var god kontrollera att den tillåter anrop till den nya IP:n, annars kan det påverka utskick av SMS-påminnelser. Om er brandvägg inte filtrerar utgående trafik behöver ni inte vidta några åtgärder.
NY/NEW IP: 176.124.251.97
NUVARANDE/CURRENT IP: 82.99.4.195
PORTAR/PORTS: 80 & 443
Med vänliga hälsningar, Customer Care Team, 21st Century Mobile
logo

21st Century Mobile, Kungsgatan 48, Stockholm, Stockholm 111 35, Sverige, +46 (0)8 21 21 55

 

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn